Az alábbi biztonságtechnikai rendszerek telepítésével foglalkozok:

https://www.kolsec.hu/wp-content/uploads/2019/07/kezelo2v.jpg

BELTÉRI BEHATOLÁSJELZŐ RENDSZEREK

A riasztóberendezés hivatalos elnevezése behatolásjelző rendszer. Ez a megnevezés jól tükrözi tényleges funkcióját: jelzi az adott területre való behatolást. Nem képes megakadályozni a betörést, de a külvilág és a betörő felé történő igen nagy erejű hangjelzése, valamint a távfelügyeletre, illetve a tulajdonos részére történő átjelzése révén minimálisra csökkentheti az esetleges kárt.

Megkülönböztetünk beltéri és kültéri behatolásjelző rendszereket, azon belül is vezetékes és vezeték nélküli, azaz rádiós kommunikációval működő rendszereket.

BŐVEBBEN

https://www.kolsec.hu/wp-content/uploads/2019/07/ptz.jpg

KAMERARENDSZEREK

A biztonsági kamerarendszer, vagy hivatalosabb nevén videó megfigyelő rendszer (eredeti angol elnevezése Closed Circuit Television, vagyis CCTV) a biztonságtechnikának talán a legnagyobb információforrást jelentő területe. Számos helyen találkozhatunk velük a mindennapok során: bankokban, bevásárlóközpontokban, repülőtereken, közterületeken, irodaépületekben, de már a kisebb üzletekben, családi házakban is egyre gyakrabban alkalmazzák ezeket a rendszereket.

BŐVEBBEN

https://www.kolsec.hu/wp-content/uploads/2019/07/card-reader2.jpg

BELÉPTETŐ RENDSZEREK

A beléptető rendszer elsődleges feladata, hogy megakadályozza illetéktelen személyek vagy járművek ki- és belépését. Ezt úgy teszi, hogy ellenőrzi a belépési jogosultságot PIN kód vagy proximity kártya segítségével, esetleg biometrikus (ujjnyom, írisz, hang, stb) azonosítóval vagy rendszám alapján. Munkaidő nyilvántartást is végezhet a beléptető, sőt ebben az esetben összeköthető a bérszámfejtő szoftverrel.

BŐVEBBEN

https://www.kolsec.hu/wp-content/uploads/2017/02/smart_home_grey.png

OKOS OTTHON RENDSZEREK

Az okos otthon az igényeinkhez tökéletesen idomuló automatizált rendszert jelent, melyben az elektromos eszközök a szokásainkhoz alkalmazkodva működnek, a mi kényelmünket szolgálva.

Egy okos otthon fő célja a kényelem, biztonság, és az energia felhasználás optimalizálásának fokozása. Az ilyen rendszereknek köszönhetően lehetőségünk nyílik az elektromos eszközök működését automatizálni, szabályozni, vagy akár távolról ellenőrizni, vezérelni.

BŐVEBBEN

https://www.kolsec.hu/wp-content/uploads/2019/07/mikro2v.jpg

KÜLTÉRI BEHATOLÁSJELZŐ RENDSZEREK

A kültéri riasztó a behatolásvédelem első vonalát jelenti, amely már az épületen kívül elhelyezkedő határvonal átlépésekor jelzi a behatolást. A kültéri védelmi rendszert gyakran egészítik ki élőerős védelemmel, távfelügyelettel vagy kamerarendszerrel. Számolni kell azzal, hogy az önálló kültéri védelmi rendszerek kialakításának a költsége többszöröse, akár tízszerese is lehet a beltéri védelmi rendszerekének.
A beltéri védelem nem képes megelőzni vagy megakadályozni egy betörést, hiszen érzékelői beltérben helyezkednek el és így csak akkor képesek jelezni, ha már megtörtént a behatolás, ezzel szemben a kültéri rendszerek már az objektum külső határainál érzékelni tudják az illetéktelelen behatolást.

BŐVEBBEN

https://www.kolsec.hu/wp-content/uploads/2017/02/panel-switch-and-cable-in-data-center2.jpg

VEZETÉKES ÉS VEZETÉK NÉLKÜLI HÁLÓZATOK

A helyi hálózat (általánosan használt rövidítéssel: LAN az angol Local Area Network kifejezésből) olyan számítógépes hálózat, amely egyetlen épületen belül vagy néhányszor tíz kilométer kiterjedésű területen található. Többnyire irodákban, gyárakban, üzemekben található, és alkalmas szerverek, személyi számítógépek, munkaállomások összekapcsolására, ezzel lehetővé téve a nyomtatók megosztott használatát, a levelezést és az üzenetküldést. Napjainkban az egyre olcsóbbá váló hálózati eszközök, az internet hatalmas vonzereje, és az egyre gyorsabb elérési lehetőségek a családokhoz is eljuttatták a LAN kiépítésének lehetőségét, így egyre gyakoribbak a családi házak, kis közösségek helyi hálózatai is.